Selamat Tahun Baru Cina
Terlebih dahulu Hafiz sekeluarga nak ucap "Selamat Menyambut Tahun Baru Cina" kepada semua bangsa Cina di Malaysia mahupun luar negare :) [tak salahkan wish?hehe]


Kenapa ? Kenapa Hafiz Suka Tahun Baru Cina walaupun Hafiz ni orang melayu ? ekekeke . 
Ada tiga sebab . Nakk tahu tak ? Ehemm . Ehemm . Kejap . (on the way nak pikir ! hehe)


Sebab pertama Hafiz sukakan Tahun Baru Cina . Setiap tahun , kalau Tahun Baru Cina .. Hafiz dapat balik kampung..dapat jumapa datuk dan nenek..terutamannya semua saudara mara hafiz...

Sebab kedua ? Errrr . Mestilah seronok sebab dapat angpau ! Dapat angpau wehh . Kalau hari raya kita dapat duit raya . Tahun baru Cina , dapat angpau pulak . Woww . Suka . FREE-FREE je . Syokk . Tuh lah . Nama pun 1 Malysia , masyarakat majmuk . Apa salahnya kita sambut sekali perayaan daripada bangsa yang lain . Kalau korang nak tahu , jumlah duit angpau lebih banyak dari hari raya selalu . Pelikk pulak i ! hehe :)


 


Sebab ketiga ? HEHE . Ini , kalau setiap perayaan for sure ada dekat rumah Hafiz . Apa dia ? "Hamper" lahh . Kadang-kadang tu 3 empat hamper berlonggok dekat rumah ni haa . ekekke . Dah dapat hamper apa lagi , banyak lah coklat ngan keropok . (dasar budak-budak betul!)  hehe . Ye ler . Boleh lah mentedarah segala coklat yang ada . Nyummmy ~ Tapi , kalau benda-benda yang Hafiz rasa waswas nak makan , Hafiz akan bagi  dekat jiran cina sebelah rumah . ekeekke :p
 


p/s : So , korang macam mana ? Macam Hafiz jugak ke ? huhu :)